Hur kommer kryptovalutorna utvecklas?

Kryptovalutorna har precis börjat sin resa som en del av den ekonomiska marknaden. Det var inte många år sedan som Bitcoin blev världskänt och idag har detta utvecklats till fler olika digitala valutor, i många olika värdeklasser.

Idag används kryptovalutor mycket i spel, appar och digitala system. De är inte ihopkopplade till några myndigheter och priset bestäms inte av andra faktorer. Det är endast marknadens efterfrågan som bestämmer om värdet kommer att höjas eller sänkas.

Det är svårt att säga hur kryptovalutans framtid kommer se ut. Det enda vi kan göra är att föreställa oss. Precis som med kryptovalutans värde i framtiden, är det svårt att förutspå hur det kommer gå för den digitala valutan. En sak är dock säker, kryptovalutor och tekniker kopplade till den digitala tillgången är något som har hjälpt många andra system som används i allmänhet.

Blockchains är en av dessa tekniker och idag kan vi se att både myndigheter, sjukhus och banktjänster använder sig av liknande, eller samma, tekniska struktur som används för att få kryptovalutor att fungera. Det betyder att banbrytande lösningar har uppkommit tack vare kryptovalutans framväxt och därmed ett bättre och mer fungerande samhälle har skapats.

Fler verksamheter skapar sina egna kryptovalutor

Verksamheter världen över har börjat använda sina egna kryptovalutor, både inom verksamheten men också efter. Vi kan t.ex. se att det finns appar som genererar kryptovalutor efter hur många steg du tar per dag, eller i olika krypto spel och applikationer.

Det finns även många handelsplattformar som utvecklats inom krypto, som till exempel immediate bitwave, där användare kan köpa- och sälja bitcoin och andra kryptos. Detta gör att investerare kan få en överblick över de olika kryptovalutorna som finns på marknaden och därmed göra smarta köp- och sälj via handelsplattformen.

Kryptovalutor används även i spel och även här har ett revolutionerande steg tagits. Istället för att en spelare betalar i SEK för att köpa ett digitalt föremål till ett spel, använder de istället en kryptovaluta för att köpa föremålet. Marknaden inom själva spelvärlden har således fått en ny förändring, eftersom varje kryptovaluta är kopplad till ett visst värde som går att sälja till en fiatvaluta.

Det finns många bra fördelar med detta, speciellt för både spelutvecklare och de själva spelarna. Att få bli belönad av det man lootar eller köper och säljer i en spelvärld har gjort spelindustrin till en mer spännande marknad än vad den var tidigare. Vi kan även se att detta sträcker sig till fler marknader, även om resan är relativt långsam. Tänk att du skapar ett digitalt konstverk och har möjlighet att sälja ägarrätten för detta digitala konstverk för en kryptovaluta, som därefter har möjlighet att växa sig till ett större (eller lägre!) pris under tid.

Varför är kryptovalutor populärt?

När kryptovalutorna skapades så handlade det om ett system som var utanför myndigheternas kontroll. Det är förmodligen denna frihet som gjorde att kryptovalutor utvecklades. Det går mycket snabbare, är säkrare och billigare att skicka pengar mellan privatpersoner när man använder kryptovalutor som valuta.

Dock kan vi även se att stora banker och myndigheter har skapat liknande (eller samma) system för att erbjuda snabba transaktioner på det traditionella sättet också. Det betyder att båda marknaderna påverkar och influerar varandra, precis som att människorna påverkar regeringen och vice versa. Detta är i slutet något gott, eftersom båda kan dra nytta av varandra och lära sig av varandra vilket i sin tur gör det bättre för både människorna och världens regeringar. Om mänskligheten mår bättre, kommer automatiskt resterande system att må bättre.