Allt värt att veta om CBD och ADHD/ADD

Om du har ADHD, eller har barn med ADHD, kanske du letar efter ett naturligt läkemedel som kan lindra symptomen och göra det lättare att fokusera på det dagliga livet. Att du är här betyder att du är nyfiken på CBD som behandling för CBD – och vill du veta mer om detta tillskott och hur det faktiskt påverkar den med ADHD/ADD. Det är vad vi tittar på i den här artikeln.

Vad är CBD för något?

CBD är ett icke-berusande ämne som hittas i cannabisplantan. Detta ämne är en av många cannabinoider som finns i växten, och just detta utvinns för att användas som kosttillskott och har visat sig ha hälsofördelar. Främst är CBD känt för att minska ångest och fungera som ett smärtstillande, men tidig undersökning pekar på att det kan göra mycket mer än så.

Hur kan CBD hjälpa någon med ADHD/ADD?

Så hur används CBD mot ADHD? CBD har inte godkänts som ett läkemedel för ADHD men CBD kan lindra huvudsymtomen av ADHD, nämligen:

  • Impulsivitet
  • Svårigheter att fokusera
  • Hyperaktivitet

CBD kan alltså inte påverka ADHD i sig, men användning av CBD kan göra det enklare för den med ADHD/ADD att fokusera och lindra andra symptom vid ADHD.

Dosering

Dosering av CBD är alltid lite svårt att säga rätt, och det bästa är ofta att man börjar lite och ökar efter några dagar tills man upplever de positiva effekterna. Eftersom CBD inte är farlig slipper du oroa dig för att överdosera.

Glöm dock inte att öka takten långsamt, eftersom det ofta tar flera dagar innan du upplever de fulla effekterna. Prova samma dos i 3-5 dagar innan du tänker på att öka dosen.

Du väljer själv om du vill dela upp det till flera gånger om dagen eller ta hela doseringen en gång dagligen.

Förutom hur mycket CBD du tar spelar även kvaliteten roll. Du bör köpa CBD från en webbutik som säljer CBD av högsta kvalitet, såsom Finola Dream.

Blanda inte CBD och andra läkemedel

CBD är inte farligt i sig, men kan bli det i kombination med andra läkemedel. Detta beror på att CBD påverkar kroppens system på ett sätt som kan göra att det reagerar annorlunda på olika läkemedel.Detta kan i vissa fall bli farligt. Därför är det alltid viktigt att du pratar med en läkare först om du redan tar någon form av medicin och vill prova på CBD.