Hyra bil online

Hyra bil online

Att hyra bil online är enkelt och smidigt jämfört med att göra bokningen via telefon eller på ett biluthyrningskontor. Den största fördelen med att hyra bil online är att du kan göra det oavsett var du befinner dig så länge du har tillgång till internet och en dator, mobil eller surfplatta.

Hitta den smidigaste plattformen för biluthyrning

För att göra det så enkelt som möjligt att hyra bil online gäller det att hitta en professionell webbplats med en plattform som möjliggör en tydlig och snabb bokning av en hyrbil. Om du till exempel behöver hyra bil Göteborg är ett besök på Economy Bookings webbplats ett mycket bra val. Economy Bookings tjänst är ett av de enklaste och smidigaste sätten att hyra bil online, tack vare den användarvänliga designen och det breda utbudet. Tjänsten fungerar på så sätt att du skriver in vid vilken plats du vill hyra en bil samt anger datum för upphämtning och avlämning. Efter en snabb sökning får du förslag på flera olika biluthyrare med aktuella priser och modeller. Fördelen med att använda denna typ av jämförelsetjänst är att du slipper besöka varje biluthyrares egen hemsida för att jämföra priser och villkor.

Denna typ av tjänst fungerar bäst vid de tillfällen då du behöver hyra bil på det traditionella sättet. Om du däremot behöver hyra bil ofta i din vardag kan det i vissa fall löna sig att registrera sig hos en bilpool. Hos en bilpool kan du boka en bil för bara någon timme åt gången och bilarna står ofta utplacerade på centrala platser, vilket gör att du alltid har nära till en bil om du bor inom täckningsområdet för bilpoolen.

Välja rätt bil

Vilken bil bör du välja när du hyr online? Svaret varierar förstås och beror på hur ditt behov ser ut vid det aktuella hyrtillfället. Ibland kanske en större kombi behövs om ni är många i bilen och har mycket packning. En stor och bekväm bil passar till exempel bra på semesterresan då hela familjen ska med i bilen tillsammans med väskor, mat och annat som behövs i fjällstugan eller sommarstugan.

Reser du däremot på egen hand eller om ni bara är två i bilen, duger för det mesta en mindre bil bra. Det finns många fördelar med mindre bilar, som till exempel att hyran är lägre och att även bensinkostnaden blir lägre eftersom små bilar drar mindre bensin än stora.

Jämföra villkoren för bilhyra

Glöm inte att alltid läsa det finstilta i hyresavtalet och att jämföra villkoren för hyra mellan de olika biluthyrningsföretagen. Till en början kan en bil verka prisvärd, men om det tillkommer extra avgifter eller extra kostnader för varje kilometer kan ett pris som verkade lågt vid första anblicken bli högre i slutänden på grund av extra kostnader.

Tänk också på att många bilar har växellåda och se därför till att kontrollera att bilen har automatväxling om du endast har körkort för automat, eller om du vill slippa det extra besväret med växling. Kontrollera också om det är tillåtet att ta med husdjur i bilen. Vissa uthyrningsfirmor tar en extra avgift för den som exempelvis vill ta med sin hund i bilen.