Solceller

Hur kommer framtiden för ”El-tech” bli?

Eltech är i min åsikt en framtida bransch som kombinerar teknik med el och energiförbrukning—och det finns flera företag runt om i Sverige, från norr till söder som erbjuder diverse lösningar. Företag som utför servicejobb inom el och energiförbrukning åt både privatpersoner, företag och större entreprenader. De som jobbar inom företaget har alla personal med bred erfarenhet och de är även engagerade medarbetare.

Vad kan eltech-bolag erbjuda?

De erbjuder kompetenta lösningar och alternativ inom belysning, kraft, tele, data och lösningar för smarta hem. Även larm, projektering och elkonsultationer hjälper de till med. Det kan gälla olika elavtal som passar i en vanlig lägenhet, hus eller i större företagsbyggnader. Anlita gärna ett av de Eltech-företag som även hjälper dig och jämför elavtal så du kan du hitta det elbolag som passar dig, ditt boende eller företag bäst. Elpriser kan som sagt skilja sig väldigt mycket från bolag till bolag och var man bor.

När grundades Eltech?

Företaget grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Skövde, men bolaget har även flera andra arbetsområden runt omkring i Sverige. Under 2014 introducerades en mjukvara som är till för virtuella maskiner med en kapacitet som kan köra 32-bitarsbaserade Linuxapplikationer. Den x86-plattform som sitter på ARMv7-datorer, hävdas vara mer än fyra gånger snabbare än den närmaste konkurrenten QEMU. Ett dataprogram som heter Exagear implementerar en virtuell Linux-container i en ARMv7-dator. När den är installerad märks ingen som helst skillnad om du kör en x86-applikation på ARM eller om du kör en vanlig ARM-applikation, det är något som personalen på Eltech verkligen vill betona.

Den här mjukvaran vänder först och främst till dem som har en enkelkortsdator eller en ARM-baserad minidator. Om ägaren till dessa två enheter vill kunna köra ett större och bredare utbud av program finns dessa att köpa hos Eltech.

Eltech i framtiden

Detta företag är ett framtidsföretag och de producerar ständigt nya system, bland annat inom medicintekniken, och denna specialmaskin är till för att kombinera ett komplett montage. Den här maskinen består av bland annat två stycken ABB-robotar. Ett annat projekt är det projekt de fått i uppdrag av självaste Malmö Opera. Där ska de konstruera höj- och sänkbara scenluckor på Stora scenen som finns i den vridbara delen. En ny funktion som kommer att framkalla ökad mångsidighet.

Den här automationen av luckorna som ska sitta i scengolvet kommer att utvecklas på så sätt, att de valideras och installeras av mekanisk och elektrisk design. Även programmering och testning av produkten kommer företaget se till att det fungerar helt och hållet innan de släpper projektet ifrån sig.