Bloggar

Bloggportaler gör det enkelt att hitta nya, intressanta bloggare

Ett vanligt problem när man har brist på underhållning eller intressanta ting att läsa är hur man ska gå till väga för att hitta nytt innehåll och ny underhållning att roa sig med. Var ska man börja?

Att helt enkelt använda sig av en för att leta upp ”intressanta bloggare” är ett så pass generiskt sätt att leta efter saker att man egentligen bara kommer hitta till sig saker, bloggar och underhållning som redan är populärt—vilket är varför de redan syns så bra på sökmotorer. Hur bör man då gå till väga för att hitta nya och intressanta bloggare?

Bloggare stöttar varandra

Genom andra bloggare kan man oftast få rekommendationer och tips på nya bloggar att följa.

Detsamma gäller exempelvis film och TV. Via filmkritiker och serierecensenter kan man snabbt få rekommendationer på nya serier och nya filmer att kolla in. Detta är således också fallet med bloggar.

Bloggare hjälper varandra och de är alla involverade i bloggsfären. Så fort en bloggare stöter på en ny och intressant blogg är sannolikheten stor att de helt enkelt rekar den bloggaren. Detta resulterar i att mer och mer intressant innehåll tar sig till ytan och allt fler vänder sig till bloggar och blir dagliga bloggläsare.

Stigande tidsvatten lyfter alla båtar brukar det heta och genom att göra bloggvärlden mer populär innebär det också att man själv får en massa nya läsare och en massa nya intressenter.

Bloggportaler

Bloggportaler är portaler som bloggar kan ansluta sig och synas för att locka till sig en massa nya läsare och ny exponering.

Bloggportaler har en ständig rullans där man exempelvis kan filtrera nya bloggar efter kategori som man söker—efter mest populära just den veckan, mest läsare, störst trafik, senast, m.m.

Via bloggportaler kan man således hitta ny och intressant innehåll som man inte annars hade hittat.

I Sverige idag finns det oerhört många bloggportaler att besöka för att hitta nytt innehåll. Genom att besöka den största bloggportalen i Sverige kan man väldigt enkelt bläddra bland en massa nya bloggar och på så vis hitta nytt innehåll som är intressant för just en själv.

Sociala medier

Det tredje enklaste sättet att hitta nya bloggar på samt nya hemsidor att ha kul på är via sociala medier.

Ponera att du stött på en oerhört intressant artikel. Du vill nu att andra ska ta del av den—möjligtvis läsa den och vara medvetna om den. Vilket är det bästa sättet att dela med sig utav denna artikel på då? Jo—via sociala medier. Genom att dela blogginlägget på sociala medier kan du dela med dig utav något riktigt intressant samtidigt som andra användare upptäcker nytt innehåll.

Genom att vara på andra sidan av denna tråd så kan du själv, via sociala medier, upptäcka nytt innehåll och hitta nya bloggar att ta del av.

Sociala medier är idag, strax efter sökmotorer, den största källan till trafik på webben och bör inte underskattas. Via sociala medier kan man väldigt enkelt och väldigt snabbt hitta nytt och väldigt intressant innehåll.