Hey gringo

Välkomna till bloggen!

Stort välkomna till Gringo.nu—min blogg om allting IT-nytt!

Är ni som jag IT-entusiaster så har ni hittat rätt. Denna blogg kommer innehålla allt ifrån det senaste inom IT och webbnytt som det senaste inom teknologi och mer därtill. Inläggen kommer vara mina tankar kring allt som har med dessa ämnen att göra så om detta är av intresse för er, prenumerera gärna på bloggen och missa inga framtida inlägg!

Saker att förvänta sig i bloggen:

  • Nyheter inom webb & IT
  • Tankar & idéer kring senaste nytt inom tech & IT-världen
  • Hjälp, tips & råd
  • Lär jag mig något nytt delar jag med mig mer än gärna
  • Prenumerera! Missa inga inlägg framåt!

Lite om mig

Jag är 34 år och har arbetat inom IT i snart 14 år professionellt. Innan det lekte jag med datorer på olika sätt—så som programmering, webbutveckling och dylikt. Mitt intresse började redan som barn, när familjen köpte vår första dator, då under 90-talet.

Fascinationen låg i att en ända apparat kunde göra så himla mycket och att överraskningarna med denna nya leksak aldrig tog slut. Man kunde lära sig nya knep och tricks för att göra nya saker. Med program så simpelt som MS Paint kunde man rita—vem behöver papper och penna när denna apparat även kunde rita?

Sakta men säkert dök diverse spel upp som vidare klistrade en vid datorn. Man tröttnade aldrig. Någon gång under barndomen började man få egna idéer på olika spel och dylikt som hade varit roliga att ha på datorn. Det väckte de första tankarna och intresset över hur spel verkligen utvecklas. Som 13-åring började jag således läsa och ta reda på hur spel utvecklades för att därefter prova på det själv. Under denna tid växte även ett intresse för webbutveckling och samma tankar surrade i huvudet här—hur utvecklas hemsidor?

Hemsidor var givetvis enklare att utveckla än program och spel så naturligtvis var det denna bana man fortsatte i och snabbt lärde man sig göra egna hemsidor. Problemet var att det var nästintill omöjligt att kapitalisera på dessa kunskaper under de tiderna. Internet var fortfarande i sin barndom och man kunde inte göra mycket mer än att presentera information på Internet. Få saker som verkligen genererade intäkter fanns under de tiderna och således lade man intresset på hyllan i ett tag.

Några år därefter fick man intresset och glöden tillbaka och därefter har det bara varit mer av det samma. Numer arbetar jag med allt ifrån webbutveckling till programutveckling och digital marknadsföring. Dyker det upp ett intressant fält så ger man sig direkt in i det. Nätet är vår industriella revolution och kommer inte gå någonstans någon gång snart. Att vara insatt i det är oerhört viktigt och gynnar alla, stora som små.

Till bloggen—vad kan man förvänta sig här?

Hittills har jag endast arbetat och aldrig delat med mig utav saker jag lärt, hittat, finner intressant och tycker andra borde veta av.

Tanken var att starta denna blogg och dela med mig utav mina tankar, nyheter, finans och det senaste nytt inom allt i den världen (så som kryptovalutor, valutahandel och mer). Ja, saker jag helt enkelt finner intressant!

Om detta låter intressant för er så prenumerera på bloggen här och missa inga inlägg framåt! Jag är nätets Gringo och här kommer man att lära sig mycket!