Låna pengar via mobilen

Appmarknaden inom finans—något att ge sig in i!

Chansen är stor att du hört talas om appen Bynk. Det finns en anledning till att appen är så populär som den är. Många känner inte till denna anledning utan tror att företaget helt enkelt lagt ned miljarder på att göra reklam. Detta kunde inte vara mer fel. Företaget gör nämligen oerhört stora vinster också—vilket är varför de kan lägga ned mycket energi i just PR.

Bynks framgång och vad det betyder för lånemarknaden i app form

Bynks framgång ligger mycket i hur enkelt de gjort det att låna pengar idag. Det som tidigare innebar antingen ett smslån eller ändlös tid åt att hitta just det bästa lånet via sådana här sidor https://www.hittasmslan.com är inte längre något man behöver ägna sig åt. Istället laddar man helt enkelt ned appen Bynk och därefter använder deras app för framtida lån.

Du registrerar dig väldigt enkelt med BankID och därefter är medveten om när du behöver lån så använder du Bynk helt enkelt.

Kruxet med detta är att man inte alltid får de bästa lånevillkoren. Bynk erbjuder dock riktigt förmånliga lånevillkor. Villkor som få aktörer på marknaden kan matcha idag. Alltså—när du behöver lån så öppnar du helt enkelt upp appen Bynk och ”Bynkar” 5000 kr, till exempel. Därefter skickar företaget pengarna till dig via appen och du kan vidare antingen betala direkt via appen eller överföra pengarna vidare till ditt bankkonto.

Oerhört smidigt.

En sak att komma ihåg dock är att lån självklart måste betalas tillbaka. Detta betyder att om du lånar pengar så medför denna en kostnad och du kommer behöva betala tillbaka lånet inklusive ränta. Faktum att det är så enkelt bör inte förväxlas med att pengarna är gratis, utan tvärtom, det som gjorde smslånen så ökända (enkelhet, vilket innebar många lån och således svåra situationer framåt) gör även appar som Bynk också relativt riskabla. Man ska vara medveten om vad man gör och endast låna de belopp man har råd med att betala tillbaka inklusive ränta.

Denna smidighet gör lån i app-form något att föredra.

Varför ska man Googla runt efter en massa långivare och hitta en aktör som man varken vet är bra eller inte när man helt enkelt kan gå till pålitliga källor som finns i app form? Varför spendera en massa tid verifiera sig och legitimera sig, få en massa kreditupplysningar gjorda på sig när man istället helt enkelt kan använda en och samma app, lik det sätt man använder Swish, för att erhålla ett lån?

Många appar att välja mellan

Bynk är absolut inte den ända appen som finns idag. Det är den kändaste inom branschen, men inte den ända. Några andra är:

  • Vivus
  • Aasa Kredit
  • Ferratum

Det finns många andra. Sök helt enkelt på App Store och se vilka låneappar som finns och prova därefter dig fram. Använd dig utav diverse sidor för att först se vilken långivare som erbjuder bäst villkor—och gå därefter vidare med den långivaren. Därefter är det helt enkelt bara att ansöka om lånet via appen och erhålla pengarna direkt i mobilen. Smidigare än så kan det inte bli!

Ge sig in i branschen

Är man företagare och driver låneverksamhet är appbranschen en självklar bransch att försöka slå sig igenom i.

På samma sätt som man bygger och underhåller hemsidor för att erbjuda kunder möjligheten att låna pengar så bör man även göra detta i appform. Ja, kompetensen för att utveckla och underhålla profesionella och välutvecklade appar är svår att hitta. Det är också oerhört dyrt eftersom de plattformar som apparna installeras på är väldigt nischade. Alla har iPhones, men språket som krävs för att utveckla iPhone appar är väldigt olikt några andra språk som finns på marknaden idag. Detta innebär att om man ska utveckla iPhone-appar, vilket är en oerhört lukrativ bransch, så måste man ägna många år åt att lära sig språket, och lära sig det bra. Därefter måste man välja att inte arbeta för ett större bolag som anställer dessa utvecklare, utan istället sälja sina tjänster till ett bra pris.

Detta leder till denna effekt och har gjort att appar blivit dyrare att utveckla och underhålla, jämfört med exempel hemsidor. Har man en plan dock, och vet hur man vill gå till väga, en vision, så är detta absolut något att överväga. Alla har en Android eller iPhone och således är alla kunder. Få appar finns och konkurrensen är liten.

Driver man låneverksamhet är appbranschen nästan ett måste att överväga.